قیمت آزمایش خاک در سال 1402 بر حسب تعرفه به شرح تصویر زیر می باشد :
به طور خلاصه قیمت برگه 110 میلیون تومان می باشد و قیمت حفاری بسته منطقه آن از 1.000.000 تومان تا 2.000.000 تومان متغیر است.
جهت توضیحات بیشتر با آزمایشگاه خاک تماس بگیرید.
رخداد های ژیوتکنیکی به رخدادهایی گفته می شود که در اثر تغییرات و یا حرکات در ساختار خاک پدیدار می شوند .
از جمله این رخداد ها می توان به پدیده های زیر اشاره نمود:
1- نشست
2- فرو نشست
3- روانگرایی
4- گسیختگی خاک
5- زلزله
نشست خاک به دو صورت رخ میدهد :
1- نشست آنی :
این نوع نشست عمدتا در خاکهای دانه ای و ماسه ای رخ میدهد به این صورت که بلافاصله پس از بارگذاری نشست خاک رخ میدهد.
2- نشست تحکیمی : "consolidation setlement"
این نوع نشست بیشتر در خاکهای ریزدانه رسی رخ میدهد و به فرآیند خروج آب از میان خاکهای رسی نشست تحکیمی می گویند . این نشست معمولا طولانی است و حتی سالها ممکن است طول بکشد.
از ویژگی های فیزیکی و ظاهری خاک می توان به رنگ خاک ، اندازه ذرات خاک ( دانه بندی خاک ) ، جنس خاک ( شن، ماسه ، رس و لای) اشاره نمود.
عموما جهت تعیین دقیق جنس خاک در ابتدا به دانه بندی پرداخته می شود سپس با توجه به درصد هر یک از ذرات رد شده از الک های استاندارد و استانداردهای طبقه بندی خاک از جمله استاندارد یونیفاید جنس خاک به لحاظ فیزیکی شن ، ماسه ، رس و یا لای تعیین میگردد.
خاک را از جنبه های مختلفی می توان بررسی کرد از جمله ویژگی های فیزیکی - شیمیایی - مکانیکی
آنچه که در بحث طراحی ساختمان نمود بیشتری دارد ، ویژگی های مکانیکی خاک و یکی از مهم ترین این ویژگی ها، "تراکم خاک" (density of soil) است.
تراکم خاک :
میزان تراکم لایه های خاک از جمله موارد بسیار مهم در بحث های مهندسی مرتبط با موضوع خاک و ژئوتکنیک است. پارامتری بسیار مهم که میزان آن نقش مهمی در نشست یا عدم نشست خاک دارد.
تراکم خاک با روش های مختلفی سنجیده می شود از جمله آزمایش نفوذ استاندارد (spt) soil penetration test - تعیین وزن مخصوص خاک در محل - density of soil آزمایش CBR - آزمایش تحکیم (consolidation) - آزمایش بارکذازی صفحه ای ( plate load test) -
مشخصات مکانیکی خاک را همچنین می توان با پارامترهایی مثل مدول الاستیسیته (Es) - مدول عکس العمل بستر ( Ks) - نمایش داد .
طبق آیین نامه مبحث هفتم برای احداث هر ساختمان تا مساحت سطح اشغال فنداسیون 300 متر مربع لازم است یک گمانه حفاری شود. و در صورت مساخت بیشتر تا 1000 متر مربع 2 عدد و از ان مقدار بیشتر به ازای هر 1000 متر یک گمانه به تعداد گمانه ها اضافه میگردد. مثال : برای ساختمانی با سطح اشغال فنداسیون 2400 متر مربع تعداد 4 گمانه لازم است.
در خصوص تعیین عمق گمانه ها این مقدار عرض پی ( فنداسیون) است که عامل تعیین کننده می باشد. به عنوان مثال برای سطح اشغال تا 300 متر مربع عمق گمانه 2برابر عرض پی به اضافه ی تراز استقرار پی می باشد. و برای سطح اشغال بین 300 تا 1000 متر مربع عمق گمانه 1.5 برابر عرض پی به اضافه ی تراز پی می باشد.
طراحی غرفه های نمایشگاهی
فضاهای نمایشگاهی: ساخت و آرایش غرفه از ابزارهای موثر تبلیغات بوده و اهمیت آن در حدی است که در کشور های صنعتی با مدیریت مستقل در ارایه کالا و خدمات عمل می نمایند امروزه در صنعت نمایشگاهی غرفه داران به این باور رسیده اند که برای داشتن نمایشی موفق، نیاز به جذب و درگیر نمودن بازدیدکنندگان از غرفه می باشد و می توان بیان نمود که غرفه در نمایشگاه به منزله کارت شناسایی یک شرکت و غرفه داراست. در همین راستا چیدانه روند طراحی غرفه های نمایشگاهی را برای شما بازگو می کند با ما همراه باشید.
•ویژگی های غرفه های نمایشگاهی
بطور خلاصه می توان عنوان نمود یک غرفه نمایشی باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- دارای جذابیت لازم
- هماهنگ با نوع کالاهای نمایشی
- وضعیت مکانی مناسب
- قابل درک بودن پیام طراح برای بیننده
- طراحی مناسب با کالاهای قابل ارایه
•تعیین اندازه ی مناسب برای غرفه های نمایشگاهی
تعیین اندازه یک غرفه بر اساس ذوق و سلیقه نیست و صرف بزرگی غرفه به اعتبار شرکت نمی افزاید و کوچک بودن نیز ممکن است نتواند اهداف شرکت را محقق نماید لذا برای تعیین اندازه مورد نیاز یک غرفه می بایست تعداد کالاهای نمایشی ، اندازه و حجم و نحوه ارایه آنها ، نیاز به فضای مذاکره و تشریفات و ..... را در نظر گرفت و اندازه غرفه را بطور نسبی محاسبه نمود.
•فضاهای تشکیل دهنده ی غرفه های نمایشگاهی
- فضای نمایش کالاها
- فضای بخش اطلاع رسانی
- فضای مذاکره و مشاوره
- فضای نمایشهای تصویری
- فضای مبلمان اداری
- فضای خدمات و پذیرایی
- فضای انبار یا لوازم اضافی
- فضای آموزش
بخش اطلاعات فضاهای نمایشگاهی
در این بخش که معمولا در ابتدای غرفه است برای آشنایی و اطلاع رسانی شرکت ها با بازدیدکنندگان می باشد و از قسمت های مهم جهت جذب مخاطب و رسیدن به اهداف شرکت ها می باشد . در این بخش ارایه بروشورها و هدایای کوچک شرکت ها و راهنمایی بازدیدکنندگان و پاسخ به آنها در حد اطلاع رسانی انجام می پذیرد و می تواند بعنوان پیشانی شرکتها جهت نمایش شخصیت شرکت و جذب بازدید کننده عمل نماید .
بخش نمایش فضاهای نمایشگاهی
فضای نمایش از ارکان اصلی غرفه محسوب می گردد دراین بخش ارایه خدمات ، کالا و یا ماکت محصول انجام می پذیرد در این قسمت ارتباط مسئول غرفه و یا کارشناسان بخش فروش و فنی با بازدیدکنندگان و خریداران برقرار می گردد . بازدیدکننده از نزدیک با محصول و اهداف حضور شرکت آشنا شده و نحوه تعاملات بعدی پایه گذاری خواهد شد.
بخش مذاکره و مشاوره فضاهای نمایشگاهی
این بخش نقش مهمی در بازاریابی و فروش کالا و خدمات ورساندن مشتری به مرز آمادگی جهت فروش و انعقاد قرارداد دارد . در این بخش قابیلت های محصول، توانمندی شرکت و توضیحات کامل توسط گروه و یا فرد مذاکره در اختیار مشتری قر ار می گیرد و مذاکره اولیه، توافق نامه و احیانا امضائ پیش قرارداد و اهدای هدایای شرکت و کاتولوگ های تخصصی انجام خواهد پذیرفت . طراحی این بخش می تواند متفاوت و با الهام از اتاق جلسات و مذاکرات شرکت و دارای امکانات مناسب و راحت باشد. دراین بخش اگر فضا، وسعت لازم را داشته باشد می توان بخشی را جهت پذیرایی مهمانان خاص و برای انقعاد نهایی قرارداد تدارک نمود .
بخش پشتیبانی فضاهای نمایشگاهی
بخش پشتیبانی شامل دو ناحیه می باشد
- ناحیه قابل رویت : شامل مبلمان اداری و بخش پذیرایی مدعوین و بازدیدکنندگان می باشد
- ناحیه غیر قابل رویت : شامل فضای نگه داری تجهیزات و لوازم اضافی ، فضای آبدارخانه ، فضای استراحت و. . .
بخش آموزش فضاهای نمایشگاهی
این بخش با توجه به اهمیت بحث آموزش و استفاده بهینه از بعد تبلیغات و شناساندن شرکت و محصولات آن ، در صورت داشتن فضای کافی، محلی را در غرفه به این امر اختصاص می دهند و در آنجا علاوه بر معرفی شرکت، طرز کار و روش های اجرایی و تخصصی مربوطه و یا نحوه ارایه خدمات را رایگان آموزش می دهند .
طراحی غرفه چگونه صورت می گیرد؟
خلاقیت و هنر بهتر زیستن در فضا و زمان محدود، می تواند اولین ایده جهت طراحی غرفه نمایشگاهی باشد .
چرا طراحی غرفه در فرایند برگزاری نمایشگاه از اهمیت ویژه ای برخوردار است؟ زیرا اگر غرفه ای بدرستی و کامل طراحی شده باشد در ازدحام و شلوغی دوران نمایشگاه می تواند پیام غرفه دار و یا شرکت را با تاثیر گذاری قوی به مخاطب مورد نظر برساندو با توجه به زمان محدود بازدیدکننده ازغرفه ( 5 الی 20 دقیقه ) بتواند تاثیر گذاری ماندگار در یک موقعیت رقابتی بوجود بیاورد .
انتخاب طراح در فضاهای نمایشگاهی
انتخاب طراح از وظایف مهم شرکت کننده می باشد و با توجه به نوع نمایشگاهها ی قابل برگزاری در جهان
( عمومی- تخصصی - اختصاصی - اکسپو - فروش ) و تنوع کالایی مربوطه باید دارای تجربه کافی و ویژگیهای از قبیل :
- دارای ذهنیت نمایشگاهی باشد
- ترجیحا دکوراتور و طراح صحنه باشد
- خوش فکر و خوش ذوق و سلیقه باشد
- دارای تجربه مناسب در طراحی غرفه های نمایشگاهی باشد
- با تفکر شرکت کننده( مدیر غرفه) همراه باشد.
استفاده ی مناسب از رنگ در فضاهای نمایشگاهی
رنگ ها از عوامل مهم جذب مخاطب هستند و در خاطره ها باقی می مانند. وسایل و تجهیزات و مبلمان و لوازم بکار گرفته شده در غرفه باید دارای رنگ و کیفیت ظاهری مناسب باشند . استفاده از رنگ های مختلف درغرفه و چیدمان کالا باید همخوانی لازم را با یکدیگر و با موضوع اصلی نمایش غرفه داشته باشند. دراستفاده از رنگ ها باید خصوصیات فرهنگی محل نمایش و تاثیر روانی آنها در روی بازدیدکنندکان و افراد غرفه را در نظر داشت .
استفاده از رنگ های گرم و شاد در غرفه جلب توجه بیشتری می نماید اما در نمایش کالا تطابق رنگ با نوع کالا اثر بخش تر خواهد بود برای مثال استفاده از رنگ قرمز برای کالاهای گرما زا و رنگ آبی برای کالاهای سرما آفرین سفارش می شود .
استفاده ی مناسب از نور در فضاهای نمایشگاهی
نورپردازی نیز همانند رنگ از عوامل مهم جهت جذب مخاطب می باشد با نورپردازی می توان جذابیت غرفه را افزایش داد . با نور پردازی مناسب علی الخصوص نور ملایم می توان فضایی آرام بوجود آورد و یا فضای آرام درون غرفه را از فض ای شلوغ بیرون متمایز نمود اگر چه در جاهایی از درون غرفه، می بایست نوری متفاوت تر و با شدت بیشتر و رنگ مشخص تر استفاده نمود .
استفاده از رنگ های متنوع در نور پردازی توصیه نمی گردد زیرا ممکن است توجه مخاطب را از کالا به سوی دیگر معطوف نماید.
در نورپردازی با توجه به تاثیرات گوناگون نورهای مختلف ، باید تاثیرات روحی و روانی و میزان تولید گرما و یا آتش زا بودن آنهارا مد نظر داشت. در پردازش نور باید دقت نمود که بیننده دچار خیرگی نشود و از زوایای مختلف بتواند کالا یا دستگاه مورد نظر را بطور مطلوب مشاهده نماید .
استفاده ی مناسب از وسایل سمعی و بصری در فضاهای نماشگاهی
استفاده و بکارگیری صحیح وسایل سمعی و بصری علاوه بربالا بردن جذابیت غرفه می تواند اطلاعات مناسب وکاملی در اختیار مخاطب قرار دهد و نیاز به مذاکرات طولانی و بیان تمام مسایل نخواهد بود . از این لوازم می توان در نمایش کالاهایی که امکان نمایش در غرفه را نداشته اند، فراهم گردد . ارائه فیلم های از سوابق اجرایی در بخش تولید و خدمات نقش مهمی در اثر بخشی مذاکرات خواهد داشت .
غرفه سازی ارزان و یک روش تخصصی در ساخت غرفه
غرفه سازی ارزان همانطور که از نامش پیداست، روش تخصصی است در ساخت غرفه نمایشگاهی است که با برخی ملاحظات می توان یک غرفه زیبا و متناسب در نمایشگاه داشت که ارزان بودن و اقتصادی بودن غرفه نیز در آن لحاظ شده باشد.
برای اینکه بتوان غرفه نمایشگاهی را با ساختار یک غرفه زیبا ولی کم هزینه در آورد.غرفه نمایشگاهی با قید زیبایی و هزینه مناسب یکی از بحث های همیشگی در حوزه نمایشگاهی است. غرفه نمایشگاهی با قیمت مناسب و بقول برخی از مشارکت کنندگان منصفانه گره گشای بسیاری از کسب و کارهای نوظهور می باشد.
غرفه سازی ارزان را بعنوان راهکاری مناسب در نمایشگاه بین المللی و یا همایش های برای تمامی مشارکت کنندگان در کشور پیشنهاد می دهیم. در غرفه سازی ارزان توجه این نکته بسیار مهم است که از زیبایی و وجاهت غرفه نمایشگاهی کاسته نشود. در این روش با استفاده از مصالحی مانند نئوپان و مشتقات آن که از مصالح استاندار در ساخت غرفه نمایشگاهی ارزان هستند به نحوی استفاده می گردد که خروجی غرفه نمایشگاهی یک سازه زیبا و غرفه ای چشمگیر وزیبا ست و این زیبایی به تنهایی کافی نیست و باید در آن قیمت و هزینه مناسب را نیز لحاظ نمود.
غرفه سازی ارزان همانگونه که بسیاری از ما در بیزنس های مختلف می دانیم به عنوان راهی ست برای کاهش هزینه ها نه کاستی در زیبایی غرفه در واقع هیچگاه زیبایی فدای ارزانی نخواهد شد این نوع غرفه سازی چند صباحی است که در بین غرفه داران مرسوم شده است.
توضیحاتی در مورد طراحی غرفه نمایشگاه
شرکتهای بسیاری با استفاده از غرفه نمایشگاهی محصولات و برند خود را در معرض بازدید عموم افراد قرار میدهند، زیرا این روش بسیار مؤثری در جذب مشتریان بهسوی خود است. طراحی غرفه نمایشگاه اهمیت به سزایی در جذب بازدیدکنندگان و در نتیجه بالا رفتن درصد فروش محصولات دارد. به همین دلیل بایستی در طراحی غرفه نمایشگاه بسیار دقت کرد و با در نظر داشتن تمامی نکات طراحی و دکوراسیون ایده آلی را ارائه کرد.
غرفه سازی نمایشگاهی
غرفه سازی نمایشگاهی در سالهای اخیر بسیار پررونق شده است و افراد بسیاری طرفدار آن میباشند زیرا از این طریق میتوان محصولات و کالاهای خود را به خوبی تبلیغ و به فروش رساند. برای داشتن غرفه نمایشگاهی بایستی به طراحی غرفه نمایشگاه خود اهمیت بسیاری داد، زیرا این موضوع در جذب مشتری و جلب توجه آنها تاثیر به سزایی دارد. اندازه غرفه نمایشگاهی در غرفه سازی اهمیت بسیاری دارد، زیرا هر چقدر غرفه شما بزرگ باشد درصد تاثیرگذاری شما در ذهن مشتریان و بازدیدکنندگان افزایش مییابد. در سالهای اخیر به دلیل بیشتر شدن درخواست افراد برای داشتن غرفههای بزرگ، نمایشگاهها نیز بزرگشده است. علاوه بر اندازه موارد بسیار دیگری نیز در طراحی غرفه نمایشگاه مهم میباشد.
اهمیت غرفه آرایی نمایشگاهی
همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره کردیم غرفه آرایی نمایشگاهی در داشتن فروش خوب و ماندگار بودن در ذهن بازدیدکنندگان تاثیر به سزایی دارد. به شما توصیه میکنیم قبل از شروع طراحی غرفه نمایشگاهی خود یک سری از نمونه کارها و عکس غرفه سازی های انجام شده را مشاهده نمایید. دیدن نمونه کارهای طراحی غرفه نمایشگاه به شما کمک بسیاری میکند و شما میتوانید طراحی و دکوراسیون ایده آل و مناسبی برای غرفه خود در نظر بگیرید و آن را نیز عملی نمایید. اولین نکته در زمان طراحی غرفه بررسی دقیق پلان غرفه سازی نمایشگاهی میباشد. در قدم اول بایستی اطلاعات دقیق از سالن محل غرفه سازی در دست داشت. پلان غرفه و موقعیت غرفه، ارتفاع سالن نمایشگاه، نوع نورپردازی سالن نمایشگاهی، راههای بارگیری و تخلیه بار سالن، همگی مواردی از این اطلاعات میباشد. در طراحی غرفه نمایشگاه به فضای برای تبادل اطلاعات غرفه نیز بایستی توجه نمود زیرا این مورد فرصت بسیار مناسبی برای کارکنان غرفه شما ایجاد میکند تا با بازدیدکنندگان و مشتریان ارتباط برقرار نمایند و افراد را به محصولات و برند شما بیشتر جذب کند.
شیوههای طراحی غرفه نمایشگاهی
در طراحی غرفه نمایشگاه از نوع بینالمللی استفاده میشود؛ که این شیوه اهمیت بسیاری در جذب مشتری دارد. غرفه داران نمایشگاههای بینالمللی حساسیت بسیاری در غرفه آرایی و طراحی غرفههایشان نشان میدهند، زیرا طرح انتخاب شده برای غرفههای یک نمایشگاه بایستی علاوه بر دارا بودن نشانههای ملیتی و فرهنگ آن کشور، با سلیقه افراد سایر کشورها نیز آنچنان بیگانه نباشد. داشتن یک غرفه مناسب و کاملاً استاندارد، شامل یک مجموعه اعم از نورپردازی مناسب، هارمونی رنگهای انتخابی و طراحی و دکوراسیون متفاوت تر از دیگر غرفههای نمایشگاه میباشد. داشتن یک غرفه آرایی مناسب در واقع باید در وهله اول در ظاهر خود به رسالت آن غرفه اشاره کرده باشد. برای مثال ترکیب رنگ بدنه با آرم مورد نظر هماهنگی داشته باشد. اگر شما به رنگسازمانی مجموعه خود در طراحی غرفه نمایشگاه اهمیت بدهید به مرور زمان توسط رنگ سازمانی خود به یک برند تبدیل خواهید شد که برای عملی شدن این موضع بایستی یک رنگ مناسب و مشخصی داشته باشید. همچنین در طراحی غرفه نمایشگاه بایستی قوانین و مقررات لازم را رعایت کرد که به این موضوع در بخش بعدی اشاره و توضیح دادهایم.
قوانین و مقررات طراحی غرفه نمایشگاه
از قوانین و مقررات طراحی غرفه نمایشگاه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1- در تمامی نمایشگاهها مجری برگزاری بایستی 20 روز مانده به شروع نمایشگاه اسامی تمامی شرکتکنندگان را همراه با جانمایی غرفهها و معرفینامه از نماینده فنی به دست طراحان برساند.
2- مدیریت طراحی غرفه برای نظارت بر فعالیتهای غرفه بندی بهتر است نمایندهای را معرفی نماید تا نظارت را بر عهده بگیرد و تمامی امور نظارت و نحوه انجام امور مجری به عهده این نمایند باشد.
3- مجری بایستی برای انجام غرفه بندی و اجرای کف از مدیریت طراحی و غرفه بندی تاییدیه لازم را دریافت کند زیرا در غیر این صورت سالن به مجری تحویل داده نخواهد شد.
تاثیر طراحی غرفه نمایشگاه بر اجرای آن
به طراحی غرفه نمایشگاه بایستی بسیار توجه کرد و اهمیت داد؛ زیرا این موضوع را هر چقدر جدی بگیرید و در طراحی غرفه نمایشگاه ماهرانه عمل نمایید در ذهن مخاطب تان جاودانه خواهید شد. برخی از شرکتها نمیتوانند محصولات خود را در غرفههای نمایشگاهی در معرض بازدید عموم افراد قرار دهند و این فرصت طلایی را از دست میدهند. توصیه ما به این شرکتها این است که با طراحی مناسب این ضعف خود را پوشش دهند. استفاده از باجههای اطلاعرسانی میتواند یک راه حل مناسب برای این شرکتها باشد و میتوان با استفاده از آن برای ارائه کاتالوگ و بروشور و دیگر موارد اطلاعرسانی بهرهمند شد.
شماره تماس 02144855985
بیشتر...
نمونه های بتن بعد 24ساعت از قالب گیری نمونه ها را از قالب خارج کرده و در حوضچه قرار میدهیم.
به عمل آوردن یا مراقبت از بتن مراقبتی است که سازنده بتن باید در طول 7 الی 10 روز اول از بتن به عمل آورد.
مراقبت از بتن
- رطوبت کافی و مناسب
- دمای خوب و کافی
کنترل دما در هوای معمولی چندان ضرورتی ندارد، ولی در هوای بسیار گرم و یا در هوای سردتر از 4 درجه سانتیگراد باید تدابیر ویژه ای اتخاذ شود.
ایجاد برکه آب:
به این صورت که شرایط مناسب به گونه ای فراهم شود که در طول دوره مراقبت همواره یک لایه آب به ضخامت حداقل 5 الی 10 سانتیمتر روی بتن باقی بماند. استفاده از این روش فقط برای سطوح تخت و افقی مناسب است.
در بکار بردن این روش باید دقت شود که شرایطی نباشد که آب نسبت به بتن بیش از 10 درجه سانتیگراد اختلاف درجه حرارت داشته باشد. از آن جا که معمولا اختلاف دمایی در شب و روز وجود دارد و از طرفی آب نسبت به بتن سریعتر گرم و یا سرد می شود، در این صورت اختلاف دما بین آب و بتن ممکن است ایجاد شود و چنین حالتی ترک های موئین در سطح بتن ایجاد می شود. همچنین آب مصرفی جهت مراقبت نباید دارای عناصر شیمیائی مخرب باشد. (طبیعتا باید مانند آبی باشد که با آن بتن می سازیم.یا اب اشامیدنی ph7)
– استفاده از پوشش های خیس:
پوشش هایی نظیر گونی، کرباس و موکت، اگر به صورت خیس شده روی بتن قرار گیرند، در مراقبت از سطوح بتنی بسیار مفید خواهند بود.
حسن این پوشش ها در این است که اولا از تابش مستقیم آفتاب بر سطح بتن جلوگیری می کنند. لذا از تبخیر و خروج آب به میزان زیادی کاسته می شود. ثانیا این پوشش ها مقداری از آب را در خود ذخیره می کنند که مدت زمانی طول می کشد تا این آب تبخیر شود.
– ایجاد مه (آب پاشی):
ایجاد مه به این معنی است که آب به صورت ریز شده و پودر پاشیده شود تا روی بتن مورد نظر را مه آب بپوشاند.
این روش برای جاههایی مناسب است که دما نسبتا بالا باشد.
– استفاده از کاغذهای نفوذناپذیر:
کاغذهای نفوذناپذیر معمولا از دو لایه کاغذ گرافت تشکیل شده که با یک لایه قیر هم چسبانده شده اند. این کاغذها چرب و روغنی بوده و تا حدی عایق رطوبت هستند.
هزینه استفاده از این کاغذها معمولا بالاست در استفاده از کاغذهای نفوذناپذیر باید دقت شود که دو کاغذ مجاور، عرض 10 الی 15 سانتیمتر را به طور مشترک پوشش داده باشند.
کاغذ نفوذناپذیر را می توان به دفعات مورد استفاده قرار داد و چنانچه روزنه یا پارگی در کاغذ مشاهده شود، می توان با چسباندن یک تکه از همان کاغذ، آن را تعییر یا مرمت کرد.
– استفاده از پوشش های نایلونی:
روش مناسبی برای جلوگیری از تبخیر آب محسوب می شود، لیکن اشکال آن این است که آسیب پذیر بوده و قابل ترمیم هم نیست. پوشش های نایلونی معمولا در مقابل آفتاب خشک و پاره می شوند.
– استفاده از مواد محافظ:
موادی هستند از جنس موم یا چربی یا چسب که معمولا با دستگاهی نظیر دستگاه رنگ پاش روی سطح بتن پاشیده می شوند. در کارهای بزرگ و عادی مصرف آن ها از نظر اقتصادی به صرفه نبوده ولی در کارهای خاصی که در ارتفاع اجرا شده و از نظر وسعت و حجم کوچک، ولی مراقبت از آن مشکل می باشد، استفاده از این مواد مقرون به صرفه است (نظیر موارد تزئینی، سردر و کنگره های بتنی که در ارتفاع ساخته می شوند).
دانسیته |
آزمایش دانسیته در محل
با استفاده از این آزمایش می توان وزن مخصوص خاک را در محل تعیین نمود. این آزمایش برای خاک هایی استفاده می شود که درصد قابل توجهی سنگ و مصالح درشت دانه بزرگتر از 38 میلی متر نداشته باشند. همچنین خاک باید به اندازه کافی چسبندگی یا در هم قفل شدگی داشته باشد تا در حفر یک گودال کوچک دیواره های گودال پایدار بماند.
این آزمایش عموماً برای کنترل وزن مخصوص خاکریزهای کوبیده شده در سد های خاکی، راهسازی و ... استفاده می گردد. این آزمایش به همراه آزمایش تراکم به عنوان مبنای پذیرش کفایت عملیات تراکم مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد این آزمایش در خاک های اشباع محدود بوده و همچنین در خاک های نرم و شدیدا شکننده توصیه نمی شود. هدف از این آزمایش به دست آوردن وزن مرطوب نمونه ای از خاک حفاری شده از یک گودال با شکل هندسی نامنظم است که اگر حجم آن گودال مشخص باشد دانسیته ظاهری یا مرطوب خاک به سادگی محاسبه می شود.
در زمان انجام عمليات آگاهی از وزن ماسه لازم برای پرکردن قیف مخروط ماسه مفيد است. در اين آزمايش از نوع مخصوصی از ماسه به نام ماسه اتاوا استفاده میشود. در ابتدای كار بايد وزن مخصوص ماسه اتاوا را تعيين كرد. براي اين كار از آب استفاده میشود. بدين ترتيب كه در ظرف مخصوصی پر از آب میشود و وزن ظرف و آب را به دست می آید. وزن ظرف اندازه گیری میشود. تفاضل اين دو عدد برابر وزن آب داخل ظرف است و به این ترتیب حجم ظرف به دست می آید. سپس همان ظرف از ماسه اتاوا پر شده و توزين میشود. بدين طريق میتوان وزن ماسه داخل ظرف را به دست آورد. از تقسيم كردن وزن به دست آمده برای ماسه به حجم ظرف وزن مخصوص ماسه اتاوا به دست می آيد.
در اين قسمت هدف به دست آوردن وزن ماسه درون مخروط مي باشد. بنابراین ابتدا دستگاه استوانه دانسيته روی سطح محكم و صافی قرار میگیرد. شير خروج ماسه بسته و مقداری در آن ماسه در ظرف ریخته می شود. سپس شير ظرف باز شده تا مخروط زير دستگاه از ماسه پر شود. شير را بسته و باقيمانده ماسه داخل دستگاه وزن میشود تا پس از كسر آن از وزن ماسه اوليه وزن ماسه زير مخروط به دست آيد. يا میتوان ماسه را مستقيماً به دقت وزن كرد.
براي تعيين وزن مخصوص خاك در محل به طريق زير عمل مي شود :
سطح محلی كه آزمايش میشود بايد صاف باشد. استوانه دانسيته روی سطح صاف قرار داده میشود. حدود اطراف كف استوانه دانسيته روي زمين مشخص میشود.
چاله آزمايش در وسط محدودهای كه روی زمين مشخص شده حفر میشود. در حين حفر چاله بايد دقت شود كه ديواره چاله خراب نشود و خاك كنده شده كاملا در ظرفی جمع آوری و هيچگونه مصالحي دور ريخته نشود.
استوانه دانسيته كه مقدار معيني ماسه در آن ريخته شده روی چاله درست در محل مورد نظر قرار داده میشود، بطوريكه سوراخ شير در مركز چاله قرار گيرد. شير خروج ماسه باز می شود تا تا چاله پر از ماسه شود. وقتی جريان ماسه به داخل چاله متوقف شد، شير بسته می شود.
ماسه باقيمانده در دستگاه وزن مي گردد. خاك كنده شده از چاله نيز وزن مي شود. خاك كنده شده از چاله به خوبی مخلوط شده و مقداری جهت تعيين درصد رطوبت برداشته و پس از توزين در گرمخانه قرار میگیرد. پس از آن كه نمونه خاك در گرم خانه خشك شد (بعد از 24 ساعت) نمونه وزن شده و از اعداد به دست آمده درصد رطوبت خاك محاسبه میشود. در نهایت با داشتن وزن خاک تر و بدست آمدن حجم ماسه داخل چاله با استفاده از چگالی ماسه، که برابر با حجم خاک خروجی است چگالی تر خاک بدست می آید
محاسبات:
محاسبه حجم درون گودال به روش زیر انجام میشود:
که در این رابطه، V برابر حجم گودال بر حسب سانتی متر مکعب، M1 برابر وزن ماسه استفاده شده برای پر کردن گودال آزمایش، قیف و صفحه بر حسب گرم، M2 برابر وزن ماسه استفاده شده برای پر کردن قیف و صفحه و ρ1 دانسیته حجمی ماسه بر حسب گرم بر سانتی متر مکعب.
محاسبه وزن خشک ماسه برداشته شده از گودال آزمایش به روش زیر انجام می شود:
که در آن w برابر محتوای آب برداشته شده از گودال آزمایش (%)، M3 وزن ماسه مرطوب برداشته شده از گودال آزمایش (گرم) و M4 وزن خشک مواد برداشته شده از گودال آزمایش (گرم).
محاسبه دانسیته خشک و مرطوب درجای خاک به روش زیر انجام می شود:
که در این رابطه ρm برابر دانسیته مرطوب مواد مورد آزمایش بر حسب گرم بر سانتی متر مکعب و ρd برابر دانسیته خشک مواد مورد آزمایش بر حسب گرم بر سانتی متر مکعب است.
گروت چیست ؟
گروت پایه سیمانی چیست ؟
گروت ملاتی آماده شامل سنگدانه های دانه بندی شده ، سیمان ، الیاف پلی پروپیلن ، روانسازها و مواد ضد انقباض می باشد که در انواع مختلف و برای کاربردهای گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد . پودر گروت پایه سیمانی پس از ترکیب با آب ملاتی همگن و روان تشکیل خواهد داد که به راحتی می تواند کلیه حفره ها و منافذ را پر کند .
انواع گروت:
بر اساس مصارف مختلف و مقاومت های مدنظر و ضخامت اجرا ، انواع گروت به شرح زیر توسط شرکت شیمیایی بتن پلاست فرموله و تولید می شود .
1- گروت پایه سیمانی ویژه
2- گروت پایه سیمانی دانه درشت
3- نانو گروت ( گروت ریز دانه )
4- گروت منبسط شونده
5- گروت اپوکسی
1 – گروت پایه سیمانی ویژه:
گروت سیمانی ویژه ملاتی متشکل از سیمان ، سنگدانه ، الیاف ، روانساز و مواد ضد انقباض می باشد که معمول ترین نوع گروت برای مصارف عمومی می باشد. گروت سمانی ویژه برای ضخامت های 2 الی 10 سانتیمتر مناسب می باشد و دارای دانه بندی حداکثر تا 3 میلیمتر می باشد . گروت سیمانی ویژه بدون انقباض می باشد و پس از ترکیب با آب ، ملاتی روان و توانمند جهت پر نمودن حفره ها و منافذ دور از دسترس ایجاد خواهد نمود .
2 – گروت سیمانی دانه درشت :
گروت سیمانی دانه درشت ملاتی متشکل از سیمان ، سنگدانه های دانه بندی شده ، الیاف پلی پروپیلن ، روانسازها و مواد منبسط کننده می باشد که عموما برای استفاده در ضخامت های بالای 10 سانتیمتر به کار می رود . گروت سیمانی دانه ذرشت بدون انقباض می باشد و دارای مقاومت بالای 70 مگا پاسکال می باشد و پس از ترکیب با آب ملاتی روان و توانمند برای پر نمودن زی تکیه گاهها را ایجاد خواهد نمود .
3 – نانو گروت ( گروت ریز دانه )
گروت ریز دانه دارای دانه بندی حداکثر تا 1 میلیمتر می باشد و برای پر کردن فضای خالی زیر بیس پلیت ها تا ضخامت 2 سانتیمتر مناسب می باشد . نانو گروت یا گروت ریز دانه به لحاظ دانه بندی نسبت به سایر گروت ها ریزتر هستند و بدین ترتیب قابلیت پرکردن بهتر فضاهای متراکم و کوچک را خواهند داشت . پودر نانو گروت پس از ترکیب با آب ملاتی توانمند و بدون انقباض و روان را تولید خواهد نمود . نکته قابل توجه در مورد استفاده از نان گروت این است که نسبت به ساید گروت های مذکور دیرتر به گیرش و سخت شدن میرسد .
4 – گروت منبسط شونده
گروت منبسط شونده علاوه بر دارا بودن کلیه خواص گروت های پایه سیمانی دارای میزان انبساط بیشتری می باشد که در برخش شرایط خاص استفاده از گروت منبسط شونده پیشنهاد می شود .
5 – گروت اپوکسی :
گروت اپوکسی متشکل از سیمان و سنگدانه و الیاف و رزین و هاردنر اپوکسی می باشد که بصورت سه جزیی عرضه می شود . گروت اپوکسی عموما برای نصب و جایگداری و تثبیت ماشین آلات صنعتی سنگین ، کاشت میلگرد و ... مناسب می باشد . گروت اپوکسی دارای مقاومت بالاتری نسبت به گروت های پایه سیمانی نرمال می باشد و پس از گیرش و سخت شدن مقاومت کششی بالاتر از 90 مگاپاسکال را تحمل خواهد نمود .
روش اجرای گروت پایه سیمانی :
میزان دقیق مصرف گروت پایه سیمانی را می توان بر اساس حجم مقطع مورد نظر برای گروت ریزی و همچنین در نظر گرفتن وزن مخصوص گروت به دست آورد . جهت ساخت ملات گروت خمیری به ازای هر کیسه 25 کیلویی 3.5 لیتر آب و برای تولید گروت روان به ازای هر کیسه 25 کیلویی 4.5 لیتر آب مورد نیاز است . دقت نمایید که همواره باید پودر به آب اضافه شود . بدین منظور ظرفی مناسب که ظرفیت نهایی ملات را پس از ترکیب با آب را دارا باشد انتخاب نموده و با در نظر گرفتن گروت خمیری یا گروت روان ، میزان آب مورد نیاز را در ظرف ریخته و کم کم پودر گروت را به آن بیافزایید و در حین افزودن پودر همواره توسط میکسر مکانیکی مناسب ( دریل + پره ) هم بزنید تا ملاتی همگن و یکدست ایجاد شود . دقت نمایید که ملات گروت زودتر از ملاتهای معمولی سخت می شود به همین منظور همواره مقداری از گروت را با آب ترکیب نمایید که حداکثر تا 30 دقیقه پس از ترکیب مورد استفاده قرار گیرد . پودر گروت بر اساس استانداردهای خاص فرموله و تولید شده است و اضافه نمودن هرگونه سنگدانه یا سیمان و یا مواد افزودنی دیگری مجاز نمی باشد و خواص آن را تغییر خواهد داد .
نکات اجرایی گروت پایه سیمانی :
- قبل از اجرای گروت پایه سیمانی از قرار گرفتن تکیه گاهها در جای خود مطمین شوید
- قبل از اجرای گروت از صاف بودن و تراز بودن سطح بیس پلیت ها مطمین شوید
- دقت نمایید که بتن زیر بیس پلیت ها قبل از گروت ریزی باید حداقل به سن 7 روزه رسیده باشد
- دقت نمایید که حداقل فاصله بین بتن و سطح زیر بیس پلیت باید حداقل 1 سانتیمتر باشد
- سطح بتنی که قرار است روی آن گروت ریخته شود باید کاملا سالم و زبر و بدون نقص باشد .
- دقت شود تمامی سطوحی که قرار است با گروت درگیر شوند اعم از سطح رویه بتن و سطح زیر تکیه گاهها باید عاری از هرگونه ذرات سست و گرد و غبار و آلودگی و چربی و ... باشند و قبل از گروت ریزی نسبت به زدودن هرگونه آلودگی از سطوح مورد تماس با گروت اقدام شود.
- برای جلوگیری از ترک خوردگی و کنترل از دست دادن سریع آب ملات گروت ، قبل از گروت ریزی بهتر است سطح ابتدا توسط آب آشامیدنی کاملا اشباع شود .
- قالبهایی که برای گروت ریزی اطراف بیس پلیت ها بسته می شوند باید کاملا نفوذناپذیر و بدون جذب آب باشند .
- قالبهای کار گذاشته شده برای گروت ریزی باید 2.5 تا 5 سانتیمتر بالاتر از سطح بیس پلیت قرار گیرند.
- در صورت وجود تراکم بالا در محل مورد نظر برای گروت ریزی پیشنهاد می شود در گوشه های قالب قطعاتی قیفی شکل برای هدایت بهتر ملات گروت قرار داده شود
- در نظر داشته باشید که چنانچه گروت ریزی گسترده باشدپیشنهاد می شود با کمک قالب های موقت ، مقطع به قسمت های کوچکتر تقسیم شوند . قالبهای موقت امکان پیشروی بهتری را به گروت خواهند داد .
- در نظر داشته باشید که گروت ریزی باید همواره از یک انجام شود و از همان نقطه به سایر نقاط به صورت سیال جاری شود .
- پس از ریختن گروت زیر بیس پلیت ها بایستی توسط دست کمی حرارت در ملات ایجاد شود تا هوای اضافی آن خارج شده و ملات گروت متراکم شود .
- با تامین فضای خالی مناسب در زیر تکیه گاهها می توان از ماندن هوای اضافی در زیر آنها جلوگیری نمود.
- دقت نمایید بهترین دما برای اجرای گروت 5+ الی 30+ درجه سانتیگراد است . چنانچه گروت ریزی در دمای زیر 5 درجه سانتیگراد انجام شود گیرش اولیه به تاخیر خواهد افتاد و چنانچه گروت ریزی در دمای بالای 30 درجه سانتیگراد انجام شود نیز گیرش اولیه سریعتر اتفاق می افتد و در نتیجه گروت به مقاومت مورد نظر نخواهد رسید
- ملات گروت پس از اجرا باید به مدت 7 روز مرطوب نگه داشته شود.
گروت چیست
بر اساس مصارف مختلف و مقاومت های مدنظر و ضخامت اجرا ، انواع گروت به شرح زیر توسط شرکت شیمیایی بتن پلاست فرموله و تولید می شود .
1- گروت پایه سیمانی ویژه2- گروت پایه سیمانی دانه درشت3- نانو گروت ( گروت ریز دانه )4- گروت منبسط شونده5- گروت اپوکسی
گروت پایه سیمانی چیست ؟
گروت ملاتی آماده شامل سنگدانه های دانه بندی شده سیمان ، الیاف پلی پروپیلن ، روانسازها و مواد ضد انقباض می باشد که در انواع مختلف و برای کاربردهای گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد .
. عمده ترین کاربرد گروت پایه سیمانی ، جایگذاری و نصب صحیح صفحات تکیه گاه یا بیس پلیت ها بر روی فونداسیون در سازه های اسکلت فلزی و همچنین نصب ماشین آلات صنعتی سنگین می باشد.
گروت های پایه سیمانی حاوی موادی هستند که انبساط کنترل شده ای را در ملات در هنگام گیرش ایجاد می کنند که این انبساط ، میزان انقباض طبیعی ملات را در روند گیرش و از دست دادن آب اختلاط جبران می کند . گروت پایه سیمانی به دلیل سهولت اجرا و روانی و قابلیت بهره برداری سریع تر از سازه . مورد توجه فراوانی قرار گرفته است .
1 – گروت پایه سیمانی ویژه:
گروت سیمانی ویژه ملاتی متشکل از سیمان ، سنگدانه ، الیاف ، روانساز و مواد ضد انقباض می باشد که معمول ترین نوع گروت برای مصارف عمومی می باشد. گروت سمانی ویژه برای ضخامت های 2 الی 10 سانتیمتر مناسب می باشد و دارای دانه بندی حداکثر تا 3 میلیمتر می باشد . گروت سیمانی ویژه بدون انقباض می باشد و پس از ترکیب با آب ، ملاتی روان و توانمند جهت پر نمودن حفره ها و منافذ دور از دسترس ایجاد خواهد نمود .
2 – گروت سیمانی دانه درشت :
گروت سیمانی دانه درشت ملاتی متشکل از سیمان ، سنگدانه های دانه بندی شده ، الیاف پلی پروپیلن ، روانسازها و مواد منبسط کننده می باشد که عموما برای استفاده در ضخامت های بالای 10 سانتیمتر به کار می رود . گروت سیمانی دانه ذرشت بدون انقباض می باشد و دارای مقاومت بالای 70 مگا پاسکال می باشد و پس از ترکیب با آب ملاتی روان و توانمند برای پر نمودن زی تکیه گاهها را ایجاد خواهد نمود .
3 – نانو گروت ( گروت ریز دانه )
گروت ریز دانه دارای دانه بندی حداکثر تا 1 میلیمتر می باشد و برای پر کردن فضای خالی زیر بیس پلیت ها تا ضخامت 2 سانتیمتر مناسب می باشد . نانو گروت یا گروت ریز دانه به لحاظ دانه بندی نسبت به سایر گروت ها ریزتر هستند و بدین ترتیب قابلیت پرکردن بهتر فضاهای متراکم و کوچک را خواهند داشت . پودر نانو گروت پس از ترکیب با آب ملاتی توانمند و بدون انقباض و روان را تولید خواهد نمود . نکته قابل توجه در مورد استفاده از نان گروت این است که نسبت به ساید گروت های مذکور دیرتر به گیرش و سخت شدن میرسد .
4 – گروت منبسط شونده
گروت منبسط شونده علاوه بر دارا بودن کلیه خواص گروت های پایه سیمانی دارای میزان انبساط بیشتری می باشد که در برخش شرایط خاص استفاده از گروت منبسط شونده پیشنهاد می شود .
5 – گروت اپوکسی :
گروت اپوکسی متشکل از سیمان و سنگدانه و الیاف و رزین و هاردنر اپوکسی می باشد که بصورت سه جزیی عرضه می شود . گروت اپوکسی عموما برای نصب و جایگداری و تثبیت ماشین آلات صنعتی سنگین ، کاشت میلگرد و ... مناسب می باشد . گروت اپوکسی دارای مقاومت بالاتری نسبت به گروت های پایه سیمانی نرمال می باشد و پس از گیرش و سخت شدن مقاومت کششی بالاتر از 90 مگاپاسکال را تحمل خواهد نمود .
روش اجرای گروت پایه سیمانی :
میزان دقیق مصرف گروت پایه سیمانی را می توان بر اساس حجم مقطع مورد نظر برای گروت ریزی و همچنین در نظر گرفتن وزن مخصوص گروت به دست آورد . جهت ساخت ملات گروت خمیری به ازای هر کیسه 25 کیلویی 3.5 لیتر آب و برای تولید گروت روان به ازای هر کیسه 25 کیلویی 4.5 لیتر آب مورد نیاز است . دقت نمایید که همواره باید پودر به آب اضافه شود . بدین منظور ظرفی مناسب که ظرفیت نهایی ملات را پس از ترکیب با آب را دارا باشد انتخاب نموده و با در نظر گرفتن گروت خمیری یا گروت روان ، میزان آب مورد نیاز را در ظرف ریخته و کم کم پودر گروت را به آن بیافزایید و در حین افزودن پودر همواره توسط میکسر مکانیکی مناسب ( دریل + پره ) هم بزنید تا ملاتی همگن و یکدست ایجاد شود . دقت نمایید که ملات گروت زودتر از ملاتهای معمولی سخت می شود به همین منظور همواره مقداری از گروت را با آب ترکیب نمایید که حداکثر تا 30 دقیقه پس از ترکیب مورد استفاده قرار گیرد . پودر گروت بر اساس استانداردهای خاص فرموله و تولید شده است و اضافه نمودن هرگونه سنگدانه یا سیمان و یا مواد افزودنی دیگری مجاز نمی باشد و خواص آن را تغییر خواهد داد .
نکات اجرایی گروت پایه سیمانی :
- قبل از اجرای گروت پایه سیمانی از قرار گرفتن تکیه گاهها در جای خود مطمین شوید قبل از اجرای گروت از صاف بودن و تراز بودن سطح بیس پلیت ها مطمین شوید دقت نمایید که بتن زیر بیس پلیت ها قبل از گروت ریزی باید حداقل به سن 7 روزه رسیده باشد. دقت نمایید که حداقل فاصله بین بتن و سطح زیر بیس پلیت باید حداقل 1 سانتیمتر باشد .
تمامی سطوحی که قرار است با گروت درگیر شوند اعم از سطح رویه بتن و سطح زیر تکیه گاهها باید عاری از هرگونه ذرات سست و گرد و غبار و آلودگی و چربی و ...باشند و قبل از گروت ریزی نسبت به زدودن هرگونه آلودگی از سطوح مورد تماس با گروت اقدام شود.
- برای جلوگیری از ترک خوردگی و کنترل از دست دادن سریع آب ملات گروت ، قبل از گروت ریزی بهتر است سطح ابتدا توسط آب آشامیدنی کاملا اشباع شود
- قالبهای کار گذاشته شده برای گروت ریزی باید 2.5 تا 5 سانتیمتر بالاتر از سطح بیس پلیت قرار گیرند.
- در صورت وجود تراکم بالا در محل مورد نظر برای گروت ریزی پیشنهاد می شود در گوشه های قالب قطعاتی قیفی شکل برای هدایت بهتر ملات گروت قرار داده شود
- در نظر داشته باشید که چنانچه گروت ریزی گسترده باشدپیشنهاد می شود با کمک قالب های موقت ، مقطع به قسمت های کوچکتر تقسیم شوند . قالبهای موقت امکان پیشروی بهتری را به گروت خواهند داد .
- در نظر داشته باشید که گروت ریزی باید همواره از یک انجام شود و از همان نقطه به سایر نقاط به صورت سیال جاری شود .
- پس از ریختن گروت زیر بیس پلیت ها بایستی توسط دست کمی حرارت در ملات ایجاد شود تا هوای اضافی آن خارج شده و ملات گروت متراکم شود .
- با تامین فضای خالی مناسب در زیر تکیه گاهها می توان از ماندن هوای اضافی در زیر آنها جلوگیری نمود.
- دقت نمایید بهترین دما برای اجرای گروت 5+ الی 30+ درجه سانتیگراد است . چنانچه گروت ریزی در دمای زیر 5 درجه سانتیگراد انجام شود گیرش اولیه به تاخیر خواهد افتاد و چنانچه گروت ریزی در دمای بالای 30 درجه سانتیگراد انجام شود نیز گیرش اولیه سریعتر اتفاق می افتد و در نتیجه گروت به مقاومت مورد نظر نخواهد رسید
- ملات گروت پس از اجرا باید به مدت 7 روز مرطوب نگه داشته شود.