مقالات
مقالات

مقالات (11)

پنج شنبه, 06 ارديبهشت 1397 09:47

مضرات دلالی بر اقتصاد

نوشته شده توسط

مضرات دلالی بر اقتصاد

اصولا در جوامعی که تولید حرف اول را نمیزند دلالی جای فعالیت تولیدی را میگیرد. خصوصا در کشوری مثل ایران که دلالی رونق زیادی در همه زمینه هادارد.

دلالی یعنی جنسی را با قیمت کمتر خریداری و با قیمت بیش از واقع به نفر بعدی فروختن . اما آیا این کار ایرادی دارد؟

اگر این کار در حد خرید و فروض عادی باشد، خیر! اما اگر این عمل باعث ایجاد بازار سیاه شود ضرر های بسیاری را به جامعه تحمیل میکند.  جطور؟

ببینید به عنوان مثال در بازار ارز در مقاطعی با توجه به عرضه کم دلار دولتی عده ای دلار دولتی را خریداری نموده و به قیمت های بالاتر به افراد دیگر میفروختند. این چرخه ادامه پیدا کرد تا دلار مدام با افزایش قیمت مواجه میشد. آسیب گرانی دلار متوجه تمام مردم و حتی خود دلال ها میشد.

شاید بگویید که اقتضای بازار چنین بوده است.بله شاید در مقاطعی اثر اقتصاد جهانی باعث گرانی کالایی خاص شود. اما در جوامع پیشرفته آیا این طور مسایل به حال خود رها می شود؟

اگر سیستم درستی بر مجموعه حاکم باشد، دلال ها نمی توانند رشد کنند. به عنوان مثال دلال ها در ابتدای سال 97 با ضرب العجل دولت مهار و کنترل شدند و گرنه همچنان قیمت ارز توسط جند دلال بالا می رفت و ضرر این ماجرا متوجه 80 میلیون ایرانی میشد.

آیا دلال ها خود سودی می برند ؟

شک نکنید که هیچ سودی نمیبرند!  اگر از دیدگاه وسیعتری نگاه گنیم درست است که شاید سود های مقطعی عایدشان بشود، اما فرض کنید یک دلال مسکن ملکی را به قیمت مثلا 300 میلیون خریداری میکند و حال با ایجاد تشویش در بازار آن ملک را به مبلغ 350 میلیون میفروشد. در گام بعدی و  آشفته بازار ملک را دوباره به قیمت 370 و سپس 390 و سپس 400 در مدت کمی خرید و فروش میکند.   شاید در نگاه اول بگویید 100 میلیون سود کرده است.!!! اما اگر خوب توجه کنید حال همان ملک قیمتی در حدود 400 میلیون دارد و اگر مجددا همان ملک را بخواهد بخرد باید 400 میلیون بدهید . حال شما بگویید آیا سودی داشته است ؟

تنها اتفاقی که در اینجا افتاده یک حق بنگاهی و کمیسیون به جیب واسطه خرید و فروش رفته است.... اما اشتباه نکنید، حتی همین مبلغ هم مقطعی است و اگر جامع تر نگاه کنید حال دیگر همان مشاور هم وقتی صبح از خانه اش بیرون میآید خانه گران شده و به تبع ان همه چیز گران شده و حتی درامد او نیز کاهش یافته است. و این دقیقا همان صرری است که جامعه میبیند..

دلال ها برای هر اقتصاد و هر کسب و کاری مثل آفت عمل میکنند و درخت اقتصاد را دچار اسیب میکنند...  ضرری که "دلال و دلال بازی" برای اقتصاد دارد خیلی بیشتر  از آن است که فکرش را میکنید..

این وظیفه دولت هاست که دلال ها را کنترل کنند، اما مهم تر از آن فرهنگ جامعه و خود مردم هستند که عاقلانه به خرید و فروش بپردازندو قیمت های عاقلانه و متناسب با مواد اولیه را تعیین و اعمال نمایند . گران کردن اجناس به نفع هیچ کس نیست و به تبع آن فقط یک تورم به جامعه تحمیل می شود که تنها عده ای سود های مقطعی میبرند و در نگاه کلی همگی دچار ضرر خواهند شد.

دوشنبه, 29 آبان 1396 12:49

سرمایه گذاری مسکن در شرایط کنونی

نوشته شده توسط

"سرمایه گذاری مسکن در شرایط کنونی"

امروز 97/05/07

سوالی که هست آیا در شرایط کنونی در مسکن سرمایه گذاری کنیم یا خیر؟

مسکن از سال 92 و پس از انتخابات ریاست جمهوری و توقف رشد ارز و امیدهای توافق هسته ای وارد دوره رکود و ثبات و حتی کاهش قیمت شده بود. این وضعیت تا اوایل سال 96 ادامه یافت. اما از سه ماهه اول سال 96 تحت تاثیر عواملی چون تهدیدات آمریکا به خروج از برجام و شروع به افزایش نرخ ارز و همچنین پرداخت وام های مسکن و صد البته جو روانی ایحاد شده و واسطه گری دلال ها و برخی املاکی ها مسکن شروع به رشد قیمت نمود.

در شهر تهران و در مناطقی این رشد ابتدا با یک شیب کم و پس از تعطیلات نوروز 97و با جهش ارز تا 6400 تومان شیب بیشتری و پس از خروج آمریکا از برجام رشد قیمت ها به مراتب بیشتر و بیشتر شد.

با نزدیک شدن به تحریم ها نگرانی ها بیشتر شده است.

دوشنبه, 29 آبان 1396 12:49

وال پست چیست؟ wall post

نوشته شده توسط

وال پست چیست؟

به بیان ساده وال پست را می توان کلافی عنوان کرد که جهت نگهداری دیوار های میان قابی استفاده شده و از دو طرف توسط رول بولت ها مهار می شود.

وال پست به دو صورت است :

وال پست افقی و وال پست قایم.

 

چه موقع از وال پست ها یا پشت بند ها استفاده کنیم؟

 طبق آیین نامه 2800 طول دیوار غیر سازه ای، 40 برابر ضخامت دیوار و 6 متر  را در نظر بگیرید، اگر طول دیوار شما از کمترین دو مقدار 40 برابر ضخامت دیوار و 6 متر بیشتر شد ، حتما می بایست از وال پست یا پشت بند استفاده نمایید.

دوشنبه, 29 آبان 1396 12:49

اهمیت فاصله کارخانه بتن تا محل بتن ریزی

نوشته شده توسط

با توجه به زمان گیرش اولیه سیمان تیپ 2 که رایج در ساختمان سازی است. و مقدار آن که زمان تقریبی 1:45 دقیقه می باشد . لازم است در انتخاب محل کارخانه بتن پروژه خود دقت نظر داشته باشید.

در صورتی که این زمان رعایت نشود بتن قابل استفاده نبوده و می بایست عودت داده شود.

برای کنترل این امر زمان خروج بار از کارخانه را در بارنامه تحویلی چک نمایید. و مراقب باشید که به بتن سفت شده اب نزده باشند و اکیدا از استفاده آن خودداری نمایید.

لیست کارخانه های بتن در همین سایت ارائیه شده است.

مواردی مثل ماندن تراک میکسر در ترافیک را همواره در نظر داشته باشید.

برای مشاوره در خصوص بتن و بتن ریزی با ما تماس بگیری :

 مهندسین مشاور ایده کاوان

تلفن 02144855985

دوشنبه, 29 آبان 1396 12:49

کارخانه های بتن شرق و شمال شرق

نوشته شده توسط

برخی از کارخانه های شرق و شمال شرق تهران عبارتند از :

1- کارخانه بتن پاسارگاد واقع در شزق تهران - انتهای حکیمیه

2- کارخانه بتن البرز - واقع در حکیمیه بلوار دانشگاه ( از اتوبان زین الدین)

3- دنا بتن - حکیمیه خ اتحاد

4- کارخانه بتن "ایرانیان بتن" سه راه تهران پارس خ دماوند - روبروی جشنواره جنب بانک اقتصاد نوین تلفن دفتر شرق 77390435  تلفن دفتر غرب : 44855985

چهارشنبه, 02 خرداد 1397 08:26

کارخانه های بتن غرب و شمال غرب تهران

نوشته شده توسط

برخی از کارخانه های بتن نزدیک به منطقه غرب و شمال غرب تهران عبارتند از:

1- بتن سنگ شکن غرب شهریار

2-  دلتا بتن واقع در جنوب غربی تهران و احمد اباد مستوفی

3- خانه بتن واقع در غرب تهران - شهرک گلستان بلوار کوهک

4- کارخانه بتن آرمه چین آرمه بتن واقع در شهریار اندیشه

 021-44855985  021-65224474

5- آسیا بتن واقع در جنوب غرب تهران - احمد اباد مستوفی- سعید اباد به سمت شهریار

6- بتن بسپار صنعت:

آدرس دفتر مرکزی : کیلومتر 10جاده مخصوص ، خیابان 25،پلاک 1، طبقه 1

تلفن :   44501516-021

هشداری که باید در خصوص زلزله و گسل های شهر تهران داده شود این است که گسل های شهر تهران و ساخت و ساز روی آنها بسیار امر خطرناکی است و می تواند فاجعه بار باشد.

توجه شمارا به این نکته جلب میکنم که اصولا در بحث طراحی ساختمان در مقابل نیروی زلزله ، نیرویی که برای طرح اجزای مقاوم در مقابل زلزله لحاظ می شود عبارت است از درصدی از بار کل ساختمان که با ضریب c در ایین نامه 2800 نمایش داده می شود.

ضریب  c  عبارتست از A*B*I/R  که A در آن شتاب مبنای طرح ( وابسته به منطقه و نوع لرزه خیزی آن) و B ضریب بازتاب طیف( وابسته به نوع خاک و سرعت امواج زلزله در آن) و ضریب I (وابسته به اهمیت ساختمان و نوع کاربری آن ) و در نهایت R  یا ضریب رفتار سازه ( وابسته به نوع اسکلت و سیستم سازه ای)

آنچه که مورد بحث این مقاله است ضریب A یا شتاب مبنای طرح است و همانطور که اشاره شد وابسته به نوع منطقه و لرزه خیزی آن است ، به عنوان مثال برای شهر تهران ( منطقه با خطر لرزه خیزی بسیار زیاد) این ضریب 0.35 و برای منطقه مثل اصفهان 0.25 است.

نکته ای که موضوع اصلی بحث است در این امر نهفته است که آیین نامه این ضرایب را به صورت کلی ارائه نموده و در مناطقی که نزدیک گسل و یا روی آن هستند، بسته به بزرگای گسل و بزرگای زلزله احتمالی ناشی از آن می بایست ضرایب به صورت فنی و با دقت بیشتری در نظر گرفته شوند.

بزرگای زلزله احتمالی وابسته به طول گسل است و هرچه طول گسل بیشتر باشد بزرگای زلزله آن نیز بیشتر خواهد بود.

گسل شمال تهران با طول 75 کیلومتری خطری بسسیار بزرگ برای شهر و ساکنان آن است. این گسل می تواند ززله ای به قدرت تا 7.5 ریشتر ایجاد نماید. ضریب آیین نامه برای منطقه تهران 0.35 است و برای آنکه این ضریب نافذ باشد فاصله ساختمان مورد طراحب می بایست از محل گسل (طبق فرمول های محاسباتی که با داشتن فاصله از محل گسل شتاب ناشی از آن را بدست می دهند) حداقل 12 کیلومتر باشد، این فاصله برای گسل نیاوران 2.5 ، گسل مشاء - فشم 18 ، گسل کوثر در شرق تهران 3.5 برای گسل کهریزک در حنوب شرق تهران 8.5 و گسل شمال ری 4 کیلومتر می باشد.  و این بدان معناست که در صورت قرار گرفتن ساختمانی در فاصله نزدیک تر ضریب 0.35 دیگر نافذ نبوده و می بایست ضریب بالاتری در نظر گرفته شود به طوری که  اگر ساختمانی روی گسل شمال تهران قرار بگیرد. می بایست این عدد تا 0.59 افزایش یابد.

هشدار+ هشدار

دوشنبه, 29 آبان 1396 12:49

دستگاه حفاری

نوشته شده توسط

دستگاه حفاری مهم ترین عضو عملیات حفاری است . انواع مختلفی دارد که هریک توان و کارایی خاض خود را دارند.

از انواع دستگاه های حفاری می توان به دستگاه xy1 , xy2 , skb4 , d300, d750, ds300, accer, longer, zif اشاره نمود.

دوشنبه, 29 آبان 1396 12:49

تجهیزات حفاری

نوشته شده توسط

تجهیزات مورد نیاز حفاری

دوشنبه, 10 خرداد 1400 16:51

جوشکار حرفه ای

نوشته شده توسط

جوشکاری حرفه ای و اصولی چیست و جوشکار حرفه ای چه کسی است؟

09196432588

 درست است که از نظر بسیاری حرفه جوشکاری کاری تخصصی و اصولی نیست اما در بیشتر کشورها بعنوان یک تخصص که گرایش های مختلفی دارد اموزش و کار میشود، که مرتبط با متالوژی و علم مکانیک است

اگر بخواهیم تقسیم بندی کنیم جوشکاری دارای 4 مرحله است

1- جوشکار فنی

2- بازرس جوشکاری

3- جوشکاری ازمونی و غیر مخرب

4- سرپرستی جوشکاری

که هر کدام استاندارها و اموزه های خاص خود را دارند

جوشکار

جوشکار: حسام شیرزاد  09196432588

انجام کلیه امور جوشکاری در سطوح کوچک و بزرگ